Hilotherm koudetherapie

Antverpia | Diensten | Hilotherm koudetherapie

Hilotherapy, omdat jouw herstel is wat écht telt!
Gewonde of getraumatiseerde weefsels, zwellingen en bloedingen kunnen het transport van zuurstof en voedingsstoffen van en naar de weefsels aanzienlijk belemmeren, wat leidt tot doorbloedingsproblemen en opwarming van het weefsel door ontstekingsreacties.

Wat is Hilotherapy?
Hilotherapy is een temperatuurgecontroleerde therapie die de genezing van het beschadigde weefsel zal versnellen en die wordt gebruikt bij postoperatieve behandelingen, blessures en chronische ziekten.

De optimale temperatuur stelt het metabolisme in staat de afvalstoffen te verwijderen, waardoor het genezingsproces wordt bevorderd. De temperatuur wordt verlaagd tot een specifieke waarde afhankelijk van de behandeling.

Hilotherapy kan o.a. worden gebruikt voor pijnverlichting en functionele revalidatie en voor de preventie en/of behandeling van chronische letsels, oedeem, hematomen, verstuikingen, verrekte spieren en spierscheuren.

Hoe werkt Hilotherapy?
Hilotherapy is een thermische behandeling van specifieke delen van het lichaam met behulp van variabele temperaturen die nauwkeurig kunnen worden ingesteld tussen +15°C en +22°C.

De gewenste temperatuur wordt ingesteld door gebruik van water in een gesloten systeem dat tot op de graad nauwkeurig wordt afgekoeld en door een anatomisch gevormd verband stroomt. De verbanden zijn beschikbaar in verschillende vormen, afhankelijk van het lichaamsdeel dat behandeld moet worden.

De voordelen van Hilotherm-koudetherapie op een rijtje:
Constante en gecontroleerde koeling van de beschadigde weefsels
De juiste temperatuur (+15°C tot +22°C) voor elke behandeling
Pijnbestrijding met minder medicatie
Eenvoudig en op elk moment te gebruiken
Sneller herstel en snellere mobiliteit
Eenvoudig te gebruiken en tijdwinst voor verplegend personeel

Hilotherm Homecare
Hilotherm Homecare is een mobiel toestel dat speciaal werd ontwikkeld om de behandeling thuis verder te zetten. Zowel het bedienen van het toestel als het aanbrengen van het verband zijn eenvoudig, waardoor je onmiddellijk en zonder problemen je behandeling kunt verderzetten.

Hilotherm Homecare is beschikbaar bij je Antverpia-apotheek vanaf € 20 per dag (afhalen en terugbrengen in het weekend niet mogelijk). Reserveren kan telefonisch of via e-mail. Bij afhalen wordt een waarborg van € 250 aangerekend.

Online Reserveren
De Hilotherm toestellen kunnen nu ook eenvoudig online gereserveerd worden. Afhalen en terugbrengen kan in alle Antverpia apotheken.

Beschikbaar in deze Apotheken

Nieuwsbrief

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle laatste nieuws, tips en events.

Zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
jobs
events
pharmacies
press
gamma
pharmacies
Filter by Categories
Blog
Mentale gezondheid
Recepten
Yoga