Werken bij Antverpia

Wat zeggen de medewerkers?

In 2009 begon ik, vers van school, te werken bij Antverpia. Een klein familiebedrijf met enkele apotheken en een eigen groothandel. In al die jaren zag ik Antverpia groeien… De groothandel krijgt ondertussen een gloednieuw pand want het barst uit z’n voegen. Er kwam nog een apotheek bij. De apotheken kregen een make-over. De belevering van de wzc’s ging van 6 naar 43 binnen de muren van Mechelen. Het team in Mechelen is ondertussen uitgegroeid tot een 30-tal personen. Maar hetgeen dat nooit is veranderd is dat het nog steeds een familiebedrijf is. Waar je niet als nummer wordt gezien maar waar de familie je bij naam kent. En het team in Mechelen is ondertussen mijn 2de familie geworden. Door wel en wee zijn we er voor mekaar. Daarom ben ik oprecht trots om al zoveel jaren deel te mogen uitmaken van de Antverpia familie.
Antverpia getuigenis Mara
Mara
Na het afronden van mijn studie ben ik meteen gestart als vliegende apotheker binnen de Antverpia groep. In deze functie heb ik veel ervaring kunnen opdoen binnen de verschillende apotheken, met veel afwisseling op vlak van afleveringen en cliënteel. Zo gebeurde het soms dat ik de week startte in Hove, een tussenstop maakte voor de bereidingen in Mechelen en de week afsloot op de Bondgenotenlaan in Leuven. Telkens werd ik met veel enthousiasme ontvangen door mijn collega’s, wat zorgt voor een zeer prettige werksfeer. Sinds oktober 2021 ben ik in een nieuwe functie gestapt als apotheker-titularis in Antwerpen-centrum. Na vijf jaar vliegen tussen de apotheken, was ik toe aan een nieuwe uitdaging en Antverpia gaf mij het vertrouwen om door te groeien binnen de groep.
Antverpia getuigenis Nick
Nick
Ik ben Roxanne, Een vliegende adjunct-apotheker bij Antverpia. Toen ik in de zomer van 2020 officieel mocht starten, was ik op zoek naar een job die mij zou kunnen verrassen. En ik kan bevestigen dat het al een ervaring is geweest die mij heeft overvallen, op een heerlijke manier. Persoonlijk ben ik iemand die op haar best is, omringd door variatie, creativiteit en het bruisende onalledaagse. Dan helpt het natuurlijk enorm dat ik kan fladderen tussen 10 apotheken en tientallen collega’s, alle soorten patiënten, alle mogelijke vragen, kortom afwisseling op elk gebied. Elke dag is anders, elke dag geeft nieuwe goesting. Het is niet gemakkelijk in een sector, die normaal niet heel projectmatig is ingesteld, om gebruik te kunnen maken van uw creativiteit en uw persoonlijkheid. Maar Antverpia ademt net vindingrijkheid uit. Hier trachten ze kansen te geven om die persoonlijkheid en passie te kunnen delen. Zelf ben ik een grote pleiter voor aandacht aan mentale gezondheid. Ik heb hiervoor de apotheken al mogen overstelpen met mijn eigen gedichten. Dat is een deeltje van mijzelf dat zich thuis mag voelen op mijn werk. Het enige waar ik aanvankelijk schrik voor had, was of ik wel écht ergens bij ging horen, of ik wel verantwoordelijkheid zou krijgen en genoeg vertrouwen. Ik kan u zeggen, dat ik hier elke mogelijke taak die een apotheker kan uitvoeren al heb kunnen ervaren. Mijn mening wordt gevraagd, ik hoor thuis bij élk team. Ik kan iedereen mijn werkervaring aanprijzen om de vrijheid van het vliegen te voelen, om uzelf boordevol ervaringen te steken, om te kunnen leren van een gigantisch team vol kennis en ook om af en toe eens los te kunnen laten.
Roxanne
Ik ben apotheekassistent van opleiding en heb de eerste vijf jaar van mijn loopbaan in de apotheek gestaan. Daarna was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben altijd heel handig geweest in computerwerk en aangezien ik nauwgezet dingen kan afwerken, heeft Antverpia mij toen de kans geboden om op de aankoopdienst te gaan werken. Dat vind ik ook zo fijn aan ons bedrijf: ze geven je de kansen om je te ontplooien en je te heroriënteren. Mijn kennis die ik heb opgedaan in de apotheek blijkt nu een meerwaarde te zijn. Het sociale contact is zeker niet verdwenen: ik sta dagelijks in verbinding met de apotheken via de telefoon, heb veel contact met de collega’s van PharmamMarket en onze groothandel ADC en ik ben steeds present op personeelsfeestjes! Op naar de volgende 10 jaar!!!
Antverpia getuigenis Pieter
Pieter
Ik startte enkele jaren geleden als apotheekhulp in Hove, maar ondertussen heb ik al meegedraaid bij elke dienst van de groep! Ik zou mijn huidige functie dan ook omschrijven als ‘duizendpoot’ waarbij er elke dag een nieuwe uitdaging op de agenda staat. Dat is het fijne bij Antverpia, ze luisteren écht naar hun medewerkers waardoor je jezelf binnen het bedrijf steeds verder kan ontplooien. Dat in combinatie met de familie sfeer maakt dat ik elke dag graag kom werken. Want of ik nu voor de apotheken, PharmaMarket, het Instituut of de centrale diensten werk, ik voel me steeds thuis binnen elk team.
Amber
Ik begon in september 2015 als vertaler en copywriter bij PharmaMarket, de online apotheek van Antverpia. Al tijdens mijn sollicitatiegesprek kreeg ik het gevoel dat ik me hier wel thuis zou voelen en na al die jaren is dat gevoel nog niet verminderd. Na me de eerste jaren bezig te hebben gehouden met het onderhouden van de vele verschillende producten op onze website en het schrijven en vertalen van de meest uiteenlopende teksten, zoals nieuwsbrieven, blogs en promoteksten, heb ik ondertussen ook de nodige ervaring kunnen opdoen binnen andere functies, zoals marketing, itembeheer en zelfs als tijdelijke vervanger van onze online apothekeres tijdens haar zwangerschapsverlof. Bij Antverpia/PharmaMarket krijg je alle ruimte om door te groeien en wordt persoonlijke ambitie erkend en beloond. Ik fiets nog iedere ochtend graag naar kantoor en dat zal niet zomaar veranderen. Op naar de volgende zes jaar!
Antverpia getuigenis Mark
Mark
Ik ben zo blij, zo blij,... dat ik bij Apotheken Antverpia werk, met de familie Van Genechten als kapitein van ons Grote Schip! Ik werk sinds 1 juli 2014 voor Antverpia: eerst als vervanger, maar Katleen nodigde mij na 1 maand al uit om een koffietje met haar te gaan drinken. Ik was bang want ik dacht dat ik iets verkeerds had gedaan. Maar nee, Katleen zag mijn potentieel en bood me een vaste plek aan in mijn favoriete apotheek, Apotheek Antverpia Mortsel, waar ik tot op de dag van vandaag nog altijd ben tewerkgesteld! Ik voel mij zeker geen nummer in dit mooie familiebedrijf: iedereen heeft een naam! Het is fijn dat we zoveel vrijheid krijgen: om de apotheek te herschikken, het ons eigen te maken, iedereen krijgt zoveel inbreng,... Dat is het voordeel van een eigen depot te hebben: we krijgen zelf de mogelijkheid om te kiezen met welke producten we willen werken. Ons verhaal heeft nog lang geen einde, dit is nog maar een begin... Samen bouwen we, met de familie Van Genechten, aan een Antverpia 2.0! Stap jij mee aan boord?
Yeliz
Sinds 2021 maak ik deel uit van het aankoopteam bij Antverpia. Als commercieel aankoper heb ik veel contact met vertegenwoordigers van de cosmetica merken, maar ook binnen de organisatie met de apotheken, marketing en klantendienst. De Antverpiacultuur zou je kunnen beschrijven als: gemoedelijke sfeer, groei/groei/groei en vnl. potentieel. Er staan nog veel projecten in de steigers, wat het leuk en interessant maakt. Het is fijn werken bij dit tof familiebedrijf!
Cathy
Na 5.5 jaar bij Antverpia kan ik zeggen dat ik er nog even graag werk als in het begin. De variatie van de rusthuizen en de patiënten aan de toog zorgen ervoor dat elke dag anders is, wat het werk uitdagend en interessant maakt. Antverpia is een familiebedrijf is. Daardoor kennen broers en zussen Van Genechten iedereen bij naam, wat voor een goede werkgever-werknemer relatie zorgt en het een persoonlijke toets geeft. Mijn collega's, die ik ondertussen als vrienden beschouw, zorgen er mee voor dat ik elke dag met plezier kom werken en dat geen enkele dag saai en lang is. Zeker een aanrader om bij Antverpia te werken dus!
Julie
Toen ik in september begon als HR Business Partner, koos ik heel bewust voor de warme, familiale sfeer bij Antverpia. Je voelt de familiegevoelens door het bedrijf stromen. Iedereen zijn mening telt en een persoonlijke aanpak geldt hier echt! Ik kreeg van in het begin een enorme vertrouwen boost en vrijheid in het uitvoeren van mijn taken. Het bedrijf is in volle groei, vooruitstrevend en initiatief nemend naar de toekomst, maar steeds met een menselijke, warme touch. Waarden die voor mij erg belangrijk zijn! Kortom ik heb het hier heel erg naar mijn zin en kijk uit om mezelf nog verder te ontwikkelen binnen dit fijne bedrijf!
Antverpia getuigenis Zahra
Zahra
In 2017 ben ik gestart als Apotheekassistente in de apotheek in Hove. Het was mijn eerste job en heb in deze gezellige, maar ook uitdagende apotheek heel veel bijgeleerd. Later mocht ik starten in de apotheek in Mechelen. In deze apotheek leveren ze de medicatie aan heel wat rusthuizen. Ze werken hier in twee teams. Ik startte in het apotheek team. Dit vond ik enorm interessant. Ik zag het als een echte uitdaging en heb deze kans dan ook met beide handen gegrepen. In dit fijne team voelde ik me ook direct thuis. Toch vond ik het werk nog niet helemaal passen bij mij. Door samen naar een oplossing te zoeken ben ik uiteindelijk terecht gekomen in het IMV team. Hier doe ik vooral administratief werk, maar ook bereidingen, medicatie klaarzetten,… Hier werk ik nu al enkele jaartjes en vindt het werk heel gevarieerd, uitdagend, maar vooral heel plezant! Bij Antverpia krijg je veel kansen zodat je je volledig op je gemak voelt en daar ben ik dankbaar voor.
Ine
Beste Hilde, Katleen, Geert en Koen, Dank u wel voor de Rainpharma i wonder box. Ik ben echt al de producten aan het gebruiken! Ze zijn fantastisch! Op die manier zal ik ze ook beter en enthousiaster kunnen verkopen. Een heel warm, gelukkig en gezond 2022 gewenst! Ik ben oprecht blij dat ik bij jullie gestart ben! Groeten, Tinne
Antverpia getuigenis Tinne
Tinne
Ik ben Mohamed en werk bijna 2 jaar bij Antverpia als schoonmaker. Ik doe dit werk graag en heb leuke collega's. Ik kijk er naar uit om te werken in jullie nieuw complex in Kontich.
Antverpia satisfaction
Mohamed

Waarom werken bij Antverpia

De medewerkers zijn de bouwstenen van onze bedrijvengroep. We investeren daarom continu in ons personeelsbeleid. Als medewerker van Antverpia krijg je kansen om je te ontwikkelen en je te bewijzen. Een mensgerichte samenwerking dragen wij hoog in het vaandel. We zijn niet voor niets een (h)echt familiebedrijf. Ons succes als bedrijf hebben we grotendeels te danken aan onze focus op kwaliteit én aan onze zin voor vernieuwing. We zijn daarom steeds bezig met innovatieve projecten. Bij ons is elke dag anders; Antverpia bruist dan ook van bedrijvigheid, zowel voor als achter de schermen.

Hallo Antverpia

Heb je een vraag voor een van onze apothekers of specialisten? Wil je graag meer informatie ontvangen over onze acties of demodagen? Stuur ons via onderstaande formulier je vraag en ons team komt snel tot je terug met een antwoord of advies.

Nieuwsbrief

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle laatste nieuws, tips en events.

Zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
jobs
events
pharmacies
press
gamma
pharmacies
Filter by Categories
Blog
Mentale gezondheid
Recepten
Yoga