OVER ANTVERPIA

Antverpia apotheken,
al meer dan 60 jaar één stap voor

Antverpia innovatie

Innovatie zit in onze genen

Een onafhankelijke groep

Antverpia duurzaamheid

Kwaliteit en duurzaamheid

sterk team

Een sterk en gedreven team

Geschiedenis

Antverpia is een apotheekketen met roots in het bruisende Antwerpen. Het bedrijf werd in 1959 opgericht door Jef en Myriam Van Genechten. Beiden waren apotheker van opleiding en wisten zo hun passie door te geven aan hun vier kinderen. Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door Hilde, Koen, Geert en Katleen Van Genechten, elk met zijn of haar eigen sterktes en verantwoordelijkheden, maar allemaal met dezelfde visie.

Een apotheek runnen is een enorm fascinerende missie. Katleen bevestigt: “Iedere dag worden we geleid door onze passie om naar de toekomst te kijken en om ons bedrijf verder uit te bouwen. Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een groep met een eigen apotheekketen, onze fantastische online apotheek PharmaMarket, een eigen schoonheidsinstituut en een farmaceutische groothandel voor mens en dier en kunnen we rekenen op de inzet van 170 enthousiaste medewerkers. Een ruim gamma van kwaliteitsvolle verzorgings- en gezondheidsproducten en persoonlijk advies zijn onze grootste troeven. Iedereens gezondheid verbeteren is ons ultieme streven.”

Innovatie zit in onze genen

Als pioniers op het gebied van individuele medicatievoorbereiding (IMV) in België begonnen Geert en Hilde in 2006 met het individueel verpakken van geneesmiddelen voor woonzorgcentra. Dankzij een hoogkwalitatief productie- en controleproces krijgt de patiënt de juiste medicatie op het juiste moment. Antverpia hielp bij het opzetten van het wettelijke kader en maakte IMV zo een landelijk succes in België. Geert voegt toe: “Na het succesverhaal van IMV hebben we MeZZo in het leven geroepen (Medicatie Zonder Zorgen). Dankzij MeZZo kunnen we diezelfde dienst nu ook brengen naar patiënten thuis. Dat innovatieve denken hebben we geërfd van onze vader. Hij was een ondernemer en een visionair en geïnspireerd door hem bouwen we ons bedrijf nu uit voor de toekomstige generaties.”

“Mijn broer Koen was ook op zoek naar een nieuwe vorm van dienstverlening, in het bijzonder een manier om met onze apotheken de digitale wereld te veroveren. Hij begon dan ook als een van de eerste in België met het opzetten en uitbouwen van onze klantgerichte online apotheek PharmaMarket, een toekomstgericht concept.”

Een onafhankelijke groep

“Het succes van het bedrijf is deels te danken aan de onafhankelijkheid van de groep. Autonoom beslissingen maken, innoveren, snel schakelen en flexibel zijn vormen de kern. De veerkracht en de flexibiliteit van de groep, evenals het snel en creatief ontwikkelen van onze eigen handgel en mondmaskers tijdens de coronacrisis, zijn daarvan het grootste bewijs.”

Kwaliteit en duurzaamheid

“Kwaliteitsnormen zoals GPP in de apotheken, GMP in de IMV-productie en GDP in de groothandel zijn de allerhoogste prioriteiten binnen onze groep. Zo hebben we sinds onze grote verhuis naar Kontich een nieuw magazijn, waar we volledig circulair kunnen ondernemen. Dat ultramoderne magazijnis dan ook BREEAM-gecertificeerd om onze inzet voor duurzaamheid te benadrukken. Daarnaast stellen we onze kennis en expertise ten dienste van andere bedrijven, waarmee we samenwerken als externe logistieke dienstverlener of als pre-wholesaler. Of het nu gaat over logistieke ondersteuning of over het creëren van mogelijkheden om nieuwe gezondheidsproducten op de internationale markt te brengen, wij gaan graag het gesprek aan.”

Personeelsbeleid

“We investeren dagelijks in ons hr-beleid en in het welzijn van al onze medewerkers. Ondanks onze groei streven we er als familiebedrijf naar om een persoonlijke band te onderhouden met al onze medewerkers. We betrekken onze teams bij het opzetten en uitwerken van nieuwe ontwikkelingen door samen met hen te brainstormen vanuit een open groepsdynamiek.”

Health centers

“Om de toekomst van onze apotheek te verzekeren zijn we een nieuwe weg ingeslagen waarbij we ons veel breder toeleggen op gezondheid. We bouwen onze klassieke apotheken om tot health centers met consultatieruimtes en we richten ons op een holistische aanpak met persoonlijke zorg- en levensstijltrajecten en individuele voedingsadviezen in synergie met schoonheid. Daarnaast kunnen onze patiënten bij ons terecht voor brillen en hoorapparaten. Bij Antverpia zijn we altijd op zoek naar nieuwe manieren om het welzijn van onze patiënten te verbeteren, zowel lichamelijk als psychisch.”

Onze missie

Antverpia Golden Circle_2

Nieuwsbrief

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle laatste nieuws, tips en events.

Zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
jobs
events
pharmacies
press
gamma
pharmacies
Filter by Categories
Blog
Mentale gezondheid
Recepten
Yoga