Steunkousen, orthopedische schoenen en steunzolen

Antverpia | Diensten | Steunkousen, orthopedische schoenen en steunzolen

Steunkousen, orthopedische schoenen en steunzolen

De juiste maat, model of type zijn erg belangrijk. Je apotheker-bandagist toont je een waaier aan modellen, kleuren en neemt nauwgezet je maat op.

Steunkousen

Steunkousen, compressiekousen, reiskousen, sportkousen, anti-embolie kousen, kousenaantrekkers, je kan voor elk type kous bij onze Antverpia Apotheken terecht.

In de ochtend zijn je benen minder gezwollen dan in de avond. Kom daarom bij voorkeur ’s ochtends bij ons langs om je maten op te meten.

Idealiter doe je je kousen dagelijks aan in bed alvorens op te staan, douchen doe je daarom beter de avond voordien.

Tips om de levensduur van je kousen te verlengen:

 • Draag rubberen handschoenen om je compressiekousen zonder problemen aan en uit trekken. Ook een Easy Slide kan hierbij helpen.
 • Was je compressiekousen in een handwasje met een specifiek wasmiddel om de elasticiteit van de kousen te bewaren. Hou de kousen ook altijd proper. Gebruik geen wasverzachter of bleekmiddel om slijtage te voorkomen. Laat een nachtje drogen.
 • Droog je compressiekousen niet in de droogkast. Droog ze tussen 2 handdoeken en hang ze op. Best niet in de volle zon of op de verwarming.
 • Wissel bij voorkeur dagelijks je kousen om de flexibiliteit zo veel mogelijk te bewaren.
 • Draag je kousen niet ’s nachts, tenzij je arts dat aanraadt.
 • Verzorg ook je huid voor een gezonde herstelling.
 • Wacht altijd even nadat je een lotion of zalf insmeert op je benen totdat je huid droog is.
 • Verzorg je teennagels goed. Trek de kous ook nooit aan de boord naar boven.
 • Controleer altijd even of je schoenen proper zijn.

Erkend verdeler van Bota, Segreta, Venotrain, Juzo, Jobst, TED Kendall, Solidea en Sigvaris Mediven.

Orthopedische schoenen

Ben je op zoek naar orthopedische schoenen voor meer comfort, sandalen met een diep voetbed, schoenen waar je inlegzolen in passen of je voeten niet meer in knellen of pantoffels/verbandschoenen die je volledig kan openen voor een gemakkelijke instap. Je vindt een ruime keuze bij Antverpia Hove, Berchem en Mortsel.

Erkend verdeler van Berkemann, Brigitte Ravel, Scholl, Pulman en Christian Dietz.

Steunzolen

We beseffen het misschien niet altijd, maar onze voeten worden dagelijks zwaar belast. Tijdens het sporten, wandelen, boodschappen doen, maar ook wanneer we gewoon rechtstaan. Dit kan leiden tot kwaaltjes, pijn of zelfs ernstige blessures. Om deze te voorkomen of genezen zijn steunzolen aangewezen. Bij Antverpia helpen we je als erkend bandagist met standaard of op maat gemaakte steunzolen.

De menselijke voet (en enkel) bestaat uit 26 beenderen, 33 gewrichten en meer dan 100 spieren, pezen en ligamenten. Als je er even bij stilstaat hoe zwaar onze voeten het soms te verduren krijgen, blijkt het belang van goede ondersteuning m.b.v. steunzolen om klachten te genezen en voorkomen.

Voor wie zijn steunzolen aangeraden?

Steunzolen zijn o.a. aangewezen bij de volgende klachten:

 • Lage rugpijn
 • Hielspoor (pijn aan de hiel)
 • Metatarsalgie (pijn in de voorvoet)
 • Voetafwijkingen (platvoeten of holvoeten)
 • Eeltvorming
 • Likdoorns
 • Scheefstand ten gevolge van een beenlengteverschil of een foutieve voetstand
 • Sportblessures
 • Rug-, nek- en schouderklachten
 • Lies- en heupklachten
 • Reumatische aandoeningen

Heb jij last van een van bovenstaande klachten? Dan kunnen wij je bij Antverpia verder helpen met standaard steunzolen (volgens je schoenmaat) of op maat gemaakte steunzolen.

De juiste steunzool op maat gemaakt

Via een schuimafdruk nemen wij de maat van je voeten op. Vervolgens brengen wij deze schuimafdruk naar een orthopedist, die op basis daarvan een precieze zool op maat voor jouw voeten maakt.

Je kan kiezen uit 2 soorten steunzolen: de klassieke steunzolen in kurk en leder of sportsteunzolen in zacht soepel kunststof. De klassieke steunzolen geven het meeste steun, ook tijdens het sporten. Wil je deze zolen ook tijdens het sporten dragen? Dan raden we je aan om een kort sokje rondom de zolen te plaatsen om ze te beschermen tegen zweet.

Hoe gebruik je steunzolen?

De steunzolen kunnen geplaatst worden in schoenen met uitneembare binnenzool. Voor een optimale plaatsing worden ze best in schoenen met een vlakke binnenkant gebruikt. Bij Antverpia verkopen we schoenen met vlakke binnenkant en uitneembare binnenzool. Kom dus zeker eens een kijkje nemen in ons assortiment! We geven je met veel plezier advies over de beste schoen voor jou.

Het kan soms even wennen zijn om nieuwe steunzolen te dragen! Geef het daarom minstens 1 week zodat de zolen zich kunnen aanpassen aan je voet.

Voor een optimale hygiëne behandel je klassieke steunzolen vooraf met een ledercrème. Steunzolen uit kunststof kan je reinigen met lauw water en een zachte detergent.

Terugbetaling ziekenfonds

Op maat gemaakte steunzolen worden deels terugbetaald door het ziekenfonds. Wie jonger is dan 18 jaar heeft recht op 1 terugbetaling per jaar. Ben je ouder dan 18 jaar? Dan heb je recht op 1 terugbetaling om de 2 jaar. Deze terugbetaling geldt enkel op basis van een voorschrift van de geneesheer-specialist (orthopedie, fysische geneeskunde en revalidatie, pediatrie, reumatologie, neurologie, chirurgie en neuropsychiatrie).

Een tweede voorwaarde om van deze terugbetaling te kunnen genieten, is dat de steunzolen afgeleverd moeten worden door een erkend bandagist of orthopedist. Als erkend bandagist, kan je bij ons terecht voor kwalitatieve steunzolen op maat.

Bij het afhalen van je nieuwe steunzolen krijg je van ons het voorschrift van de geneesheer-specialist terug samen met een getuigschrift van ons als erkend bandagist. Deze twee documenten kan je vervolgens indienen bij je ziekenfonds voor de terugbetaling.

Je voeten, tenen, nagels, handen & vingers verdienen de juiste verzorging en comfort!

Ga langs bij je favoriete Antverpia-apotheek voor een ruim assortiment. En heb je vragen of meer informatie nodig? Wij helpen je graag verder.

Erkend verdeler van Bort Pedisoft, Bota podo, Epitact, Scholl, Vitry en Nippes.

Beschikbaar in deze Apotheken

Nieuwsbrief

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle laatste nieuws, tips en events.

Zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
jobs
events
pharmacies
press
gamma
pharmacies
Filter by Categories
Blog
Mentale gezondheid
Recepten
Yoga