Voor moeder & baby

Antverpia | Diensten | Voor moeder & baby

Voor moeder en baby

Kom langs in je favoriete Antverpia-apotheek voor een ruim assortiment verzorgingsproducten & accessoires voor moeder en baby.

Steunkousen

  • Ben je zwanger en heb je last aan je benen? Met steunkousen behandel je zware benen en kan je spataders vermijden.
  • Kom bij voorkeur in de ochtend bij ons langs (minder zwelling) en laat je maat nemen.
  • Samen kiezen we jou ideale steunkousen!

Train je bekkenbodemspieren met Perifit en Elvie om het herstel na een bevalling te bespoedigen, de controle over de blaas te verbeteren en de intimiteit te versterken.

Wil je het gewicht van je pasgeboren baby opvolgen? Reserveer en huur een digitale babyweegschaal bij je Antverpia-apotheek.

Medela: alles voor een comfortabele borstvoeding

Net zoals de eerste stapjes van je baby is borstvoeding geven een aangeleerde vaardigheid. Zeker in het begin kunnen zowel jij als je baby tegen een aantal obstakels aanlopen. Het vergt tijd en oefening voordat jullie het beiden instinctief aanvoelen, maar juist door die uitdagingen te overwinnen heb je een grotere kans op een goede melkproductie en om zo lang door te kunnen gaan met borstvoeding als jij dat wil.

Medela bij jouw Antverpia-apotheek

Borstvoeding is niet altijd gemakkelijk en als je daarbij problemen ondervindt, dan ben je niet de enige. Maar dat betekent gelukkig ook dat je er niet alleen voor staat. Veelvoorkomende problemen, zoals pijnlijke borsten of tepels of een onvoldoende of juist overmatige melkproductie, kunnen de borstvoeding onaangenaam maken, terwijl het juist een van de mooiste momenten tussen jou en je baby zou moeten zijn.

Medela is een Zwitsers bedrijf dat gespecialiseerd is in borstkolven en borstvoedingsaccessoires, zoals bewaarzakjes voor je melk, kolfbeha’s, verkoelende kompressen en lanolinezalf om je pijnlijke tepels te verzorgen. De producten worden uitvoerig getest en zijn van de allerbeste kwaliteit, zodat jij en je baby in alle rust en zonder problemen van jouw borstvoeding kunnen genieten.

Kom daarom bij jouw Antverpia-apotheek het ruime gamma van Medela ontdekken. Heb je vragen over de producten of over borstvoeding? Ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres.

Vier veelvoorkomende borstvoedingsproblemen

Probleem 1: borstvoeding doet pijn

Pijn tijdens de borstvoeding wordt doorgaans veroorzaakt door pijnlijke, gevoelige tepels, vooral wanneer je melkproductie net op gang komt, zo’n twee tot vier dagen na de bevalling. Je geeft je baby om de paar uur de borst, waardoor het probleem snel kan verergeren en waarbij sommige moeders last kunnen krijgen van tepelkloven, bloedende tepels en blaren.

  • Controleer of je baby goed is aangelegd. Het verkeerd aanleggen van je baby is de meest waarschijnlijke oorzaak van pijn bij de borstvoeding. Je baby moet een groot deel van het onderste gedeelte van de tepelhof in zijn mond hebben tijdens het drinken, met je tepel tegen het gehemelte, terwijl de tong van je baby je tepel aan de onderkant zachtjes omsluit.
  • Verzorg je tepels. Verlicht de pijn en een eventuele droge huid met lanolinezalf. Je kunt ook verkoelende kompressen gebruiken om de pijn te verlichten.

Probleem 2: mijn borsten zijn rood en pijnlijk

Als een van je borsten (of allebei) rood en pijnlijk is en het niet het gevolg is van een verstopt melkkanaal, dan heb je waarschijnlijk een borstontsteking. De symptomen van een borstontsteking zijn onder andere en rode en warm aanvoelende huid, gevoeligheid en griepachtige symptomen.

Een borstontsteking kan het gevolg zijn van een onbehandeld verstopt melkkanaal, van bacteriën die je borst zijn binnengedrongen via tepelkloven of beschadigde tepels, van verkeerd aanleggen, van lange periodes tussen voedingen in, van borsten die te vol zijn, van te snel stoppen met borstvoeding of van een overproductie van melk.

Probleem 3: ik produceer niet genoeg moedermelk

In het begin maak je maar een kleine hoeveelheid moedermelk aan, omdat de hormonale veranderingen die je melkproductie op gang brengen, zich langzaam voltrekken en pas rond dag twee tot vier voltooid zijn. Daardoor zou je je zorgen kunnen maken dat je baby niet voldoende krijgt, maar omdat je baby in het begin nog een heel kleine maag heeft en vaak wordt gevoed, is dat geen probleem.

Probleem 4: mijn baby heeft geen interesse meer in borstvoeding

Als je voorheen enthousiaste baby zonder duidelijke reden je borst weigert, noemen we dat ook wel een “voedingsstaking”. Je denkt dan misschien dat je baby klaar is voor vast voedsel of dat jouw melk niet meer voldoende is voor je baby, maar dat is onwaarschijnlijk.

De kans bestaat dat je baby gewoon meer afgeleid is door de wereld om zich heen, omdat zijn gezichtsvermogen zich volop ontwikkelt. Of misschien is je baby geschrokken tijdens een voeding of reageert hij op een veranderde routine, heeft hij een verstopte neus of pijnlijk tandvlees, omdat zijn tandjes doorkomen. Wat jij misschien ziet als een gebrek aan interesse, kan ook betekenen dat je baby gewoon beter wordt in het drinken aan je borst, waardoor het voeden minder lang duurt dan voorheen.

Reserveer een Medela Symphony professionele dubbele elektrische borstkolf bij jouw Antverpia-apotheek, huurpijs €2,5 per dag. De waarborg van €150 betaal je bij ophaling.

Laat je bij de start met je Symphony borstkolf helpen door onderstaande filmpjes:

Symphony PLUS How to start Initiate NL – YouTube

SymphonyPLUS maintain V3 NL – YouTube

SymphonyPLUS initiate build maintain with subtitles NL – YouTube

Help, nu nog het juiste borstschild kiezen:

Maat borstschild kiezen | Medela

Online Reserveren

Medela toestellen kunnen ook makkelijk online gereserveerd worden. Tijdens het boeken kies je zelf in welke Antverpia apotheek je je toestel wenst af te halen en terug te brengen.

ONLINE RESERVEREN

Beschikbaar in deze Apotheken

Nieuwsbrief

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle laatste nieuws, tips en events.

Zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
jobs
events
pharmacies
press
gamma
pharmacies
Filter by Categories
Blog
Mentale gezondheid
Recepten
Yoga