Jouw huisapotheker

Antverpia | Diensten | Jouw huisapotheker

Wat doet een huisapotheker?

Een huisapotheker is geen eenmalige prestatie, maar wel een continue opvolging van jou als patiënt door je eigen vertrouwde apotheker. De voornaamste taak van een huisapotheker is het controleren en up-to-date houden van je medicatieschema. Daarnaast houdt je huisapotheker nauw contact met verschillende zorgverleners, zoals je behandelend arts en andere specialisten.

Je medicatieschema

Je medicatieschema bevat niet alleen alle geneesmiddelen die je momenteel gebruikt (zowel voorschriftplichtig als vrij afgeleverd), maar ook andere gezondheidsproducten die de doeltreffendheid van die geneesmiddelen zouden kunnen beïnvloeden, zoals voedingssupplementen en medische hulpmiddelen. Je medicatieschema bevat de volgende informatie:

  • Je persoonlijke gegevens en de gegevens van je huisapotheker
  • De datum van uitgifte
  • De namen van de verschillende geneesmiddelen
  • De begindatum van de behandeling en, indien van toepassing, het einde van de behandeling voor elk geneesmiddel
  • De posologie: dosering per eenheid, aantal eenheden en innamemomenten, de toedieningsfrequentie
  • Eventuele informatie die nuttig is voor het goede gebruik van het geneesmiddel

Je huisapotheker zorgt ervoor dat je altijd beschikt over een volledig, correct en geactualiseerd medicatieschema en stelt het ter beschikking van andere zorgverleners (behandelend arts, specialist, thuisverpleegkundige, tandarts …).

Wie komt in aanmerking voor een huisapotheker?

In principe heeft iedereen het recht om een huisapotheker te kiezen, maar de dienst is vooral een meerwaarde voor chronische patiënten en patiënten die meerdere geneesmiddelen per dag innemen. Bovendien wordt het honorarium van je huisapotheker betaald door je zorgverzekering/mutualiteit. Voor jouw als patiënt is de dienst dus volledig gratis.

Hoe kies je een huisapotheker?

Als je Antverpia kiest als jouw huisapotheker, dan krijg je in je eigen apotheek alle informatie die je nodig hebt. Vervolgens tekenen jij en je apotheker gezamenlijk een overeenkomst. Die overeenkomst bevat onder andere de toestemming voor het elektronisch delen van je gezondheidsgegevens, voor de opvolging van je farmaceutische zorg en voor het bijhouden van een dossier met je medicatievoorgeschiedenis en de verstrekte adviezen.

MeZZo (Medicatie Zonder Zorgen)

Naast de mogelijkheid om Antverpia als jouw eigen huisapotheker te kiezen ontwikkelden we speciaal voor patiënten die dagelijks meerdere geneesmiddelen innemen, een innovatieve oplossing! MeZZo (Medicatie Zonder Zorgen) helpt jou om de juiste medicatie op het juiste moment in te nemen. Je geneesmiddelen zitten in een aparte zakje per dag en per innametijdstip. Dat is niet alleen handig voor jou, maar ook voor je zorgverstrekker, je familie of je mantelzorger. Met MeZZo kunnen we als jouw huisapotheker je medicatieschema optimaliseren en de inname van je medicatie vergemakkelijken.

Antverpia als je huisapotheker

Als je voor jouw eigen Antverpia-apotheek kiest als jouw huisapotheker, dan volgen wij jouw medische dossier van begin tot eind op, bespreken we samen eventuele zorgen of problemen en zorgen wij ervoor dat je al je geneesmiddelen op tijd en in de juiste hoeveelheden krijgt en inneemt.

Wil je jouw Antverpia-apotheek aanduiden als je huisapotheker of heb je nog vragen? Maak dan vandaag nog een afspraak met een van onze apothekers. De dienst van huisapotheker is voor jou als patiënt volledig gratis.

Beschikbaar in deze Apotheken

Nieuwsbrief

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle laatste nieuws, tips en events.

Zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
jobs
events
pharmacies
press
gamma
pharmacies
Filter by Categories
Blog
Mentale gezondheid
Recepten
Yoga