Medicatie zonder zorgen (MeZZo)

Antverpia | Diensten | Medicatie zonder zorgen (MeZZo)

Medicatie innemen Zonder Zorgen (MeZZo)

Neem je dagelijks meerdere geneesmiddelen? Vind je het soms moeilijk om het overzicht te bewaren? Lukt het niet altijd om de juiste geneesmiddelen op het juiste moment in te nemen? Of is het uitdrukken van de strip of het sorteren van de tabletjes lastig voor jou?

Apotheek Antverpia ontwikkelde voor speciaal jou een innovatieve oplossing! MeZZo (Medicatie Zonder Zorgen) helpt jou om de juiste medicatie op het juiste moment in te nemen. Je geneesmiddelen zitten in een aparte zakje per dag en per innametijdstip. Dat is niet alleen handig voor jou, maar ook voor je zorgverstrekker, je familie of je mantelzorger. Met MeZZo kunnen we samen jouw medicatieschema optimaliseren en de inname van je medicatie vergemakkelijken om zo de therapietrouw te verbeteren.

Herverpakken van medicatie

Antverpia begon in 2005 als eerste apotheek in België met het herverpakken van medicatie voor bewoners van woonzorgcentra (een proces dat we IMV of Individuele Medicatie Voorbereiding noemen). Door een combinatie van ervaring, knowhow en een uitstekende service werden we zo de vaste huisleverancier van meer dan twintig woonzorgcentra. Door het grote succes van IMV hebben we besloten MeZZo in het leven te roepen, om de dienst zo ook naar onze patiënten thuis te kunnen brengen.

Hoe werkt MeZZo?

Om de doeltreffendheid van je medicatie te garanderen en om eventuele bijwerkingen te voorkomen is het correcte gebruik van elk geneesmiddel erg belangrijk. Er zijn immers heel wat factoren die de werking van medicijnen kunnen beïnvloeden, zoals het tijdstip waarop je een geneesmiddel inneemt, of je het op een lege of een volle maag inneemt, andere medicatie die je op hetzelfde moment inneemt, enz.

Jouw Antverpia-apotheker controleert daarom alle geneesmiddelen en eventuele voedingssupplementen die je neemt, en verpakt je geneesmiddelen vervolgens op basis van jouw persoonlijke medicatieschema. Daarbij wordt eveneens rekening gehouden met (pseudo)dubbelmedicatie en eventuele ongewenste wisselwerkingen tussen geneesmiddelen en voedingssupplementen.

In je eigen Antverpia-huisapotheek wordt jouw vaste medicatie herverpakt in aparte zakjes per dag en per innametijdstip. Op de transparante zakjes staan jouw naam, de naam en de hoeveelheid van het geneesmiddel en de datum en het tijdstip van inname. De zakjes worden aangeleverd op een afscheurbare medicijnrol voor een periode van 14 dagen. Daarnaast bieden we ook nog een handige verdeeldoos aan, zodat je je medicatie altijd veilig en netjes kunt opbergen. Ook niet-vaste medicatie, zoals spuiten, unidoses of bruistabletten, kan apart verpakt worden per dag en per innametijdstip.

Indien nodig neemt jouw Antverpia-apotheker contact op met je huisarts voor bijkomende informatie en om je medicatieschema te optimaliseren.

Ten slotte bezorgt jouw apotheker je ook een overzicht van alle voorschriften die je nodig hebt voor je volgende MeZZo-medicijnrol. Dat overzicht kun je dan gemakkelijk meenemen naar het volgende bezoek aan je huisarts.

De voordelen van MeZZo op een rijtje

 • Al je geneesmiddelen verpakt per dag en per innamemoment
 • Afgestemd op jouw persoonlijke medicatieschema, beheerd en gecontroleerd door jouw eigen Antverpia-apotheker
 • Geen pillendozen meer nodig
 • Geen gedoe meer met het uitdrukken van strips en het sorteren van tabletten
 • Geen interacties meer tussen verschillende geneesmiddelen
 • Vergeten of verwisselen van medicatie is niet meer mogelijk
 • Betere therapietrouw, met een betere werking van je medicatie tot gevolg
 • Zeer gemakkelijk in gebruik, ook onderweg of op vakantie

Honoraria

Voor het verpakken van je medicatie betaal je een honorarium per week.

 • Geautomatiseerd verpakken van vaste geneesmiddelen in zakjes:

€ 3,37 per geproduceerde week*.

*Indien MeZZo voor een langere periode uitgevoerd wordt, gebeurt dit in overleg met de apotheek.

 • Handmatig klaarzetten van niet-vaste geneesmiddelen:

€ 1 per week per geneesmiddel

 • Verdeeldoos (optioneel en eenmalige aankoop):

€ 15,00 per doos

Deze honoraria kunnen jaarlijks aangepast worden conform het TPE-honorarium, zijnde het Tarief Per Eenheid.

Heb je vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op met je Antverpia-apotheek.

Beschikbaar in deze Apotheken

Nieuwsbrief

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle laatste nieuws, tips en events.

Zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
jobs
events
pharmacies
press
gamma
pharmacies
Filter by Categories
Blog
Mentale gezondheid
Recepten
Yoga