De babyhuid beschermen, ook tijdens de wintermaanden

De babyhuid beschermen, ook tijdens de wintermaanden

De herfst- en wintermaanden zijn aangebroken. Het wordt steeds kouder buiten en dat heeft ook effect op de huid van je baby. Om ervoor te zorgen dat de huid niet te droog wordt, is het belangrijk om het te beschermen en te hydrateren. Wij geven een aantal tips om de huid van jouw baby zacht te houden, ook tijdens de wintermaanden.

 

Een fragiel schild

De huid van een pasgeboren baby is tot vijf keer dunner dan dat van een volwassene, het is veel doorlaatbaarder en kwetsbaarder dan dat van ons. De babyhuid biedt dus weinig effectieve bescherming, het is eigenlijk een fragiel schild. Verder wordt er nog niet genoeg talg aangemaakt om de huid vochtig te houden. Dat maakt een baby kwetsbaarder voor factoren zoals water, koude wind en scherpe temperatuurverschillen. Vooral gedurende de koudere maanden veroorzaakt dit vaak een neiging tot een droge huid bij baby’s.

 

De babyhuid beschermen

  • Zeep en water kunnen de vette beschermlaag van de babyhuid aantasten terwijl die laag juist belangrijk is tegen droogte. Was daarom je baby tot drie keer per week of kies voor een milde, zeepvrije wasgel.
  • Dep je baby droog met een zachte handdoek of een hydrofiele luier, een dun vierkante doek van katoen. Besteed hierbij extra aandacht aan de huidplooien zodat die zeker niet vochtig blijven.
  • Kleed je baby warm genoeg aan om hem/haar te beschermen tegen de koude weersomstandigheden.
  • Een sterk hydraterende bodylotion bevordert de bescherming van de huid.
  • Het is belangrijk om te kiezen voor producten die enkel ingrediënten bevatten die de babyhuid echt nodig heeft en die voedend zijn. Goede voorbeelden daarvan zijn kokos-, amandel- en olijfolie.

 

Wij bieden in onze apotheken verschillende babymerken aan die jou kunnen helpen met het verzorgen van je baby, zoals Nosko, Oh Baby, Naïf, Mustela, Weleda en Rainpharma.

Blijft jouw baby last hebben van een extreem droge huid of is er zelfs sprake van eczeem? Dan is het raadplegen van een pediater, een huisarts of dermatoloog sterk aangeraden. Zij kunnen jullie persoonlijk begeleiden bij het behandelen van de droge babyhuid.

Meest gelezen

Volg Antverpia

Categoriëen

 
Acties

Nieuwsbrief

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle laatste nieuws, tips en events.

Zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
jobs
events
pharmacies
press
gamma
pharmacies
Filter by Categories
Blog
Mentale gezondheid
Recepten
Yoga