Geen zin in een opgeblazen gevoel na het kerstdiner? Deze planten kunnen je helpen!

De feestdagen staan weer voor de deur! Terwijl sommigen uitkijken om volop te genieten van uitgebreide maaltijden met vrienden en familie, kijken andere beslist nu al op tegen hun zware maag of opgeblazen gevoel de dag erna. Verlang jij naar een zorgeloos kerstdiner, zonder daarna het gevoel te hebben dat je ontploft? Zorg er dan in de eerste plaats voor dat je je eten goed kauwt, voldoende water drinkt, voldoende vezels eet en koolzuurhoudende dranken vermijdt.

Maar niet alleen door je eetgewoontes te veranderen, help je je spijsvertering. Ook door te letten op je voeding zelf, kan je je opgeblazen gevoel verlichten. Deze planten, die je kan verwerken in kruidenthee of gerechten, helpen voor een vlotte spijsvertering:

  • Gember gaat niet alleen infecties tegen, maar ondersteunt ook de spijsvertering, ontspant de darmen en helpt tegen misselijkheid. Als je niet wil achterblijven met een te vol gevoel na je maaltijd, dan is gember een goede keuze voor jou. Je kan het perfect verwerken in je gerechten, verse gemberthee mee maken of innemen als voedingssupplement.
  • Ook munt werkt krampstillend en helpt tegen de ophoping van darmgassen zodat je geen opgeblazen gevoel krijgt. Overweeg dus zeker eens een (verse) muntthee na je diner!
  • De rammenas is een heerlijk verfrissende en voedzame plant vol vitamines en mineralen die bijdraagt tot het bevorderen van de spijsvertering. Ze heeft een zuiverende werking en stimuleert de eetlust. Ideaal bij je salades of als garnering van je gerecht!
  • Artisjok stimuleert de afscheiding van gal door de lever en verhoogt haar zuurgehalte, wat de vertering van vetten in je voeding bevordert.
  • Melisse wordt omwille van zijn gunstige effecten al honderden jaren gebruikt tegen spijsverteringsklachten. Probeer dus zeker een melissethee als je je maagpijn wil verlichten.

Laat je maag en darmen je dus zeker niet tegenhouden om te genieten van al dat lekkers. Smakelijk eten, en fijne feestdagen!

Meest gelezen

Volg Antverpia

Categoriëen

 
Acties

Nieuwsbrief

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle laatste nieuws, tips en events.

Zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
jobs
events
pharmacies
press
gamma
pharmacies
Filter by Categories
Blog
Mentale gezondheid
Recepten
Yoga