Ingrediënten voor 2 pers.:
- 400 g broccolirijst AH
- 1 limoen
- 2 stukken zalmfilet
- 4 eetlepels teriyakisaus
- 0,5 eetlepel sesamzaadjes
- 1 rode peper
- Olie of boter om te bakken
Bereiding:
- Pers de limoen uit. Meng met de teriyakisaus.
- Hak de halve rode peper fijn en meng ook door de teriyakisaus.
- Bestrijk de zalmfilets royaal met deze saus. (Je kunt ze een uurtje laten marineren in de koelkast voor een intensere smaak of ze meteen bakken.)
- Verhit een beetje olie in een pan.
- Leg de besmeerde zalm in de pan en bak 3 minuutjes aan beide kanten.
- Bestrijk eventueel tijdens het bakken met nog wat extra saus. De zalm mag nog iets rosé zijn vanbinnen.
- Kook ondertussen de broccolirijst gaar in een pan met water.
- Giet af en serveer op een bord met de zalm en garneer met wat sesamzaadjes en wat ringetjes rode peper.
Smakelijk!