Deze tips doen je (jeukende of droge) ogen openen!

Beginnen je ogen al te tranen als ik ‘pollenallergie’ zeg? Val niet van je stoel want je behoort tot die 10% van de Belgen die een allergie heeft voor boompollen of zelfs 18% als je een allergie hebt voor graspollen. Terwijl velen de vogeltjes horen fluiten in mei, zie jij waarschijnlijk vooral de pollen vliegen. Geen nood, hieronder vind je enkele tips and tricks om toch van het goede weer te kunnen genieten!

Help ik heb hooikoorts!

Neem je een aantal dagen verlof? Plan dan zeker een verlengd weekendje aan zee. Aan zee zijn er minder boompollen en heb je minder last van je allergie. Een dagje strand kan dus wonderen doen voor je hooikoorts.

Geniet je graag van het lenteweertje in eigen tuin? Dan vind je hieronder enkele tips om je allergie binnen de perken te houden:

 • Het is belangrijk om de ramen en deuren zo veel mogelijk gesloten te houden. Als de pollenconcentratie te hoog is, zet je de ramen af en toe open en als het regent, is het aangeraden om extra lang te verluchten.
 • Pollen zetten zich graag vast op je kleding, lakens of handdoeken. Hang je was dus zeker niet buiten aan de draad.
 • Was je haren voor het slapengaan om de pollen uit je haar te verwijderen.
 • Goed nieuws: je hebt het perfecte excuus om je partner aan het werk te zetten. Het is van belang het gras kort te houden, maar je blijft beter uit de buurt als het gras gemaaid wordt.
 • Plan je buitenactiviteiten vroeg in de ochtend of ga wandelen of fietsen net na een regenbui, dan is de lucht ‘schoongespoeld’.
 • Zie je ze vliegen? Smeer wat vaseline onder of in je neus zodat het stuifmeel blijft plakken en je het niet meteen inademt.

Last but not least! Verzorg je ogen met aangepaste oogdruppels voor je hooikoortsallergie. Oogdruppels vormen een soepele traanfilm over het oog, beschermen de ogen tegen het indringen van nieuwe pollen en verminderen de concentratie van allergene pollen in het traanvocht.

Help ik heb droge ogen!

Daarnaast zijn oogdruppels ook je beste vriend als je last hebt van computerogen. Computerogen zijn natuurlijk geen officiële medische term, maar de term is ontstaan doordat meer en meer mensen klachten ondervinden door langdurige schermtijd. Hoe kun je vermoeide ogen voorkomen?

 • Ga niet in de luchtstroom van de ventilator zitten.
 • Gebruik afwisselend beeldscherm en papier of hanteer de 20-20-20 regel: kijk elke 20 minuten, 20 seconden op 20 meter afstand.
 • Knipper regelmatig met de ogen en gebruik in je pauze eventueel oogdruppels.
 • Activeer de blauwlichtfilter van je computerscherm.
 • Koop een leesbril met blauwlichtfilter.

Meest gelezen

Volg Antverpia

Categoriëen

 
Acties

Nieuwsbrief

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle laatste nieuws, tips en events.

Zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
jobs
events
pharmacies
press
gamma
pharmacies
Filter by Categories
Blog
Mentale gezondheid
Recepten
Yoga