Cosmetica goed voor mens en natuur

Cosmetica kan op verschillende manieren goed zijn voor zowel mens als natuur. Je hebt natuurlijke, biologische en veganistische cosmetica, maar wat is juist het verschil? En welke producten zijn daarbij te vertrouwen?

 

Natuurlijke cosmetica

Natuurlijke cosmetica bestaat voor minstens 95% uit natuurlijke producten, dat wil zeggen uit substanties die rechtstreeks uit de natuur komen en dus niet in een laboratorium zijn gemaakt. Het is gezonder voor je huid en het heeft een lagere impact op fauna en flora.

Een goed voorbeeld van natuurlijke cosmetica is het merk Dr. Hauschka. Het produceert al 55 jaar 100% zuivere natuurcosmetica voor gezichts- en lichaamsverzorging, make-up en therapeutische behandelingen. Daarnaast is ook Weleda gericht op mens en natuur. Al hun cosmetische producten zijn gecertificeerde natuurcosmetica volgens het Nature-keurmerk.

 

Biologische cosmetica

 Biologische cosmetica is hetzelfde als natuurlijke cosmetica, maar bevat geen synthetische pesticiden, geurstoffen of genetisch gemodificeerde grondstoffen. Er hangen dus meer criteria aan vast om een product biologisch te noemen dan natuurlijk, al is de werkingsgraad van beide categorieën vergelijkbaar.

Likami gaat uit van het Quadri Complex, bestaande uit vier essentiële elementen: botansiche, bioactieve, bio-intelligente en biologische ingrediënten. Van hun natuurlijke en biologische ingrediënten tot de eco-vriendelijke verpakkingen, duurzaamheid is verweven in elk aspect. Apivita laat zich inspireren door de eeuwige synergie tussen bijen en de Griekse natuur. De producten worden met zorg verkregen van bijenhouders in heel Griekenland die duurzame en hernieuwbare bijenteeltpraktijken gebruiken.

 

Veganistische cosmetica

Veganistische cosmetica zijn producten die geen dierlijke oorsprong bevatten. Dit betekent dat ze geen ingrediënten van dieren bevatten, zoals bijenwas, lanoline, collageen en gelatine.

Elk product van Xantho is vegan, vrij van siliconen, parabenen, sulfaten en kleurstoffen. Het gaat ook uit van het Clean Label principe: volledige transparantie over de inhoud van je product en met zo weinig mogelijk ingrediënten een zo groot mogelijk verschil maken. Rainpharma biedt een heel ruim assortiment aan, van skincare tot en met voedingssupplementen, dat met een paar uitzonderingen 100% vegan is. Ze werken zoveel mogelijk met lokale grondstoffen uit België en Europa, zo houden ze hun transportkilometers zo laag mogelijk.

 

Al deze producten zijn te vinden in jouw favoriete Antverpia apotheek. Kom zeker eens langs en ontdek het rijke aanbod!

Meest gelezen

Volg Antverpia

Categoriëen

 
Acties

Nieuwsbrief

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle laatste nieuws, tips en events.

Zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
jobs
events
pharmacies
press
gamma
pharmacies
Filter by Categories
Blog
Mentale gezondheid
Recepten
Yoga