Auberginerolletjes met mozzarella & basilicum – Klaar in 35 min

Ingrediënten voor 2 pers.:

  • 1 kleine aubergine
  • 2 el olijfolie, plus extra voor besprenkeling
  • 85 g gerookte mozzarella in 6 plakjes
  • 1 trostomaat in 6 plakjes
  • 6 grote basilicumblaadjes
  • Versgemalen zwarte peper en zout
  • 1 tl balsamicoazijn, voor besprenkeling

Bereiding:

  • Snijd de aubergine overlangs in 6 dunne plakken en gooi de 2 buitenste stukken weg.
  • Bestrooi met zout en laat 20 min staan.
  • Spoel af onder koud stromend water en droog met keukenpapier.
  • Verwarm de grill voor op middelhoog tot hoog.
  • Bekleed het rooster met folie, leg de plakken aubergine erop en bestrijk met olie.
  • Gril 8-10 min: keer eenmalig om en bestrijk indien nodig met extra olie.
  • Neem de plakken uit de gril, leg een plakje mozzarella, tomaat en een basilicumblaadje op het midden en voeg peper en zout toe.
  • Vouw de aubergine over de vulling en gril de rolletjes met de naad naar beneden 3 min of tot de mozzarella smelt.
  • Sprenkel er wat olijfolie en balsamicoazijn over.

Smakelijk!

Meest gelezen

Volg Antverpia

Categoriëen

 
Acties

Nieuwsbrief

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle laatste nieuws, tips en events.

Zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
jobs
events
pharmacies
press
gamma
pharmacies
Filter by Categories
Blog
Mentale gezondheid
Recepten
Yoga