Ingrediënten voor 2 pers.:
- 1 kleine aubergine
- 2 el olijfolie, plus extra voor besprenkeling
- 85 g gerookte mozzarella in 6 plakjes
- 1 trostomaat in 6 plakjes
- 6 grote basilicumblaadjes
- Versgemalen zwarte peper en zout
- 1 tl balsamicoazijn, voor besprenkeling
Bereiding:
- Snijd de aubergine overlangs in 6 dunne plakken en gooi de 2 buitenste stukken weg.
- Bestrooi met zout en laat 20 min staan.
- Spoel af onder koud stromend water en droog met keukenpapier.
- Verwarm de grill voor op middelhoog tot hoog.
- Bekleed het rooster met folie, leg de plakken aubergine erop en bestrijk met olie.
- Gril 8-10 min: keer eenmalig om en bestrijk indien nodig met extra olie.
- Neem de plakken uit de gril, leg een plakje mozzarella, tomaat en een basilicumblaadje op het midden en voeg peper en zout toe.
- Vouw de aubergine over de vulling en gril de rolletjes met de naad naar beneden 3 min of tot de mozzarella smelt.
- Sprenkel er wat olijfolie en balsamicoazijn over.
Smakelijk!