Veilig bruinen zonder zon: hoe doe je dat?

Bij Antverpia begrijpen we hoe belangrijk jouw huid is. Daarom nemen we jou mee door de veilige opties om een zonovergoten teint te bereiken, zonder de risico’s van UV-straling.

 

Kun je echt bruin worden zonder zon?

De lente is begonnen en velen van ons denken al aan de zomer. Wil je een voorsprong nemen op de zomer en nu al beginnen met het opbouwen van een zomerse gloed zonder zonneschade? Of misschien heb je door je drukke leven geen tijd om te zonnebaden. De snelste en veiligste manier om een mooie bruine teint te krijgen, is door het gebruik van zelfbruiners.

Zelfbruiners, die in de jaren ’90 populair werden, bevatten DHA (dihydroxyaceton), een veilig, door de FDA goedgekeurd ingrediënt dat jouw huid tijdelijk een bruine kleur geeft. Dit koolhydraat, verkrijgbaar uit natuurlijke bronnen zoals kastanjes of synthetisch uit koolzaad en maïs, reageert met de eiwitten in jouw huid, wat resulteert in een natuurlijk ogend bruin pigment, melanoïden.

 

Bescherming en verzorging met zelfbruiners

Hoewel zelfbruiners een fantastische manier zijn om een bruine kleur te krijgen, vervangen ze geen zonnebrandcrème. Sommige zelfbruiners bevatten wel SPF, maar het is cruciaal om dit te controleren en altijd aanvullende zonbescherming te gebruiken. Bovendien kunnen ingrediënten in zelfbruiners bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken, dus test altijd eerst op een klein stukje huid.

 

De beste basis creëren voor zelfbruiners

Voor het beste resultaat is een goede voorbereiding essentieel. Een zachte scrub of peeling zorgt ervoor dat jouw zelfbruiner gelijkmatig wordt aangebracht. Probeer bijvoorbeeld de Lierac Body-Hydra+ Micropeelingscrub, Nuxe Rêve de Miel Voedende Lichaamsscrub, of de Crushed Cabernet Scrub van Caudalie voor optimale voorbereiding.

 

Na het bruinen: Houd jouw teint langer vast

Om jouw prachtige teint langer te behouden, overweeg het gebruik van voedingssupplementen zoals FortéSun van Forté Pharma, die jouw bruine kleur van binnenuit versterken.

 

Kies de juiste zelfbruiner voor jouw huid

Bij het kiezen van de juiste zelfbruiner is het belangrijk te overwegen welk product het beste aansluit bij jouw huidtype en wat je nodig hebt voor een optimale bruining. Of je nu de voorkeur geeft aan crèmes, sprays, gels of doekjes, bij Antverpia helpen we je graag met ons assortiment van topmerken. Daarnaast bieden we bij Instituut Antverpia een 100% natuurlijke spraytan aan voor je gelaat of lichaam, een ideale optie voor diegenen die een snelle, gelijkmatige en natuurlijk ogende bruine kleur wensen zonder blootstelling aan schadelijke UV-stralen. Met de communies, trouwfeesten en andere speciale gelegenheden in het vooruitzicht, is dit de ideale periode om jezelf te trakteren op een prachtige, zorgeloze tan.

 

 

 

Meest gelezen

Volg Antverpia

Categoriëen

 
Acties

Nieuwsbrief

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle laatste nieuws, tips en events.

Zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
jobs
events
pharmacies
press
gamma
pharmacies
Filter by Categories
Blog
Mentale gezondheid
Recepten
Yoga