Wat hulp van Yoga

Oplossing bij pijn?

Naast stress is ook pijn een alarmsymptoom van ons lichaam. Het is bedoeld om ons in actie te brengen. Ongeveer 1 op 4 Vlamingen heeft ernstige pijnklachten die de kwaliteit van het leven negatief beïnvloeden. En wat valt er in de apotheek voornamelijk op? Pijnbehandeling is persoonlijk. De praktijk leert ons dat traditionele pijnmedicatie in vele gevallen noodzakelijk is maar dat er ook alternatieven bestaan. Fytotherapie of kruidengeneeskunde levert hier gunstige effecten.

Wat kan yoga hierbij inbrengen?

Yoga is een eeuwenoude discipline gebaseerd op het idee dat lichaam en geest één moeten zijn. Zo blijkt yoga dus niet alleen nuttig om mentale stress af te bouwen. Door het stretchen van de arm-, been-, heup-, dij- en rugspieren heeft yoga ook andere fysieke voordelen:

  • Spieropbouw rond de gewrichten
  • Een betere lichaamshouding
  • Een betere doorbloeding
  • Verbeterde flexibiliteit en evenwicht
  • Vermindering van overbelasting
  • Verlaging van de bloeddruk
  • Ontspanning en stressreductie

 

Kan yoga ook nuttig zijn voor ouderen of zwakkeren?

Yoga is niet gericht op prestatie. Het voordeel aan yoga is dat er 100 verschillende vormen zijn. Er bestaan dus ook zachtere yogahoudingen voor relaxatie, rust en vitaliteit. Zo wordt yoga toegankelijk voor iedereen.  Als je diabetespatiënt bent of hartproblemen hebt, overleg je best wel eerst met je apotheker of arts om te horen welke oefeningen voor jou geschikt zijn.

Meest gelezen

Volg Antverpia

Categoriëen

 
Acties

Nieuwsbrief

Ik wil graag op de hoogte blijven van alle laatste nieuws, tips en events.

Zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
jobs
events
pharmacies
press
gamma
pharmacies
Filter by Categories
Blog
Mentale gezondheid
Recepten
Yoga