Ingrediënten (2p):
- 2 Zalmmootjes
- 400 g Broccoli roosjes
- Groene kruiden zoals dille, platte peterselie en rozemarijn
- Citroen, geschild en in schijfjes
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel citroensap
- Zeezout
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg 4 vellen bakpapier op 4 vellen aluminiumfolie. Zet de randen rechtop en verdeel er de groene kruiden over.
- Leg er telkens een stuk zalm op, besprenkel de zalm met olijfolie, bestrooi met zeezout en leg er een citroenschijfje op.
- Vouw goed dicht en gaar ± 15 min. In de oven.
- Stoom ondertussen de broccoliroosjes beetgaar.
- Maak een dressing van olijfolie, citroensap naar smaak , peper en zout, sesamzaadjes
- Haal de papilloten uit de oven en zet ze op een bordje.
- Besprenkel de gestoomde broccoli met de citroendressing en serveer deze bij op het bord.
Smakelijk!